Volledige focus op Nederland

Eind oktober 2020 zijn we gestart met The Foundation for Kids met als doel om kleding te maken voor kinderen in België en Nederland die in armoede leven. Tot nu toe hebben we bijna 10.000 setjes kleding gemaakt voor hen via verschillende samenwerkingen.

We hebben er hard aan gewerkt om zowel in België als in Nederland een volwaardige instantie te kunnen zijn waarbij we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen met nieuwe kleding.

Als bestuur moeten we helaas de conclusie trekken dat het ons niet lukt om die volwaardige organisatie voor de Belgische kinderen te zijn en te worden die we bedoeld hebben. In de laatst gehouden bestuursvergadering is het pijnlijke besluit genomen om met ingang van 1 januari 2023 met onze werkzaamheden in en voor België te stoppen.

Dit betekent concreet dat er vanaf die datum geen aanvragen voor Belgische instanties worden geplaatst.

We hopen dat de maaksters uit België bereid zijn zich te blijven inzetten voor ons mooie werk en de Nederlandse instanties. We willen namelijk nog steeds kinderen die in armoede leven een glimlach bezorgen door voor hen nieuwe kleding te maken.

Namens het bestuur

The Foundation for Kids