Quiet Den Bosch bestaat 5 jaar!

5 jaar geleden startte Quiet Den Bosch vanaf de keukentafel, zonder sponsoren. Wel hadden ze een dosis vertrouwen dat ze met elkaar iets konden doen aan stille armoede. Samen geven ze mensen die leven in een armoedesituatie het signaal dat ze gezien worden, dat er begrip is voor hun problemen.

Mede dankzij u vierde Erwin zijn verjaardag met een vriend in een restaurant, genoot Josie van een voorstelling in het theater en fietst David weer lekker in het zonnetje op zijn fiets. Kleine geluksmomenten waarmee hun situatie wordt verzacht. Daar doet Quiet het voor, samen!

5 jaar is een mooi moment om stil te staan. Alleen past dat niet goed bij Quiet Den Bosch. De sneltrein waar ze in 2017 ingestapt zijn, gaat door! Inmiddels zijn er ruim 950 huishoudens bij ons aangesloten en gaan we richting 300 sponsoren.

Op 16 oktober stappen members in de ‘stiltecoupé’ van de Dinner Train. Geen gehaast, geen stress, maar even uit de situatie en heerlijk genieten van een top-maaltijd en goed gezelschap, terwijl het landschap aan u voorbijraast.

Deze dag komt tot stand met hulp van vele sponsoren. Helpt u ook mee om deze dag een succes te maken? Koop een (deel) kaartje voor iemand die het niet kan betalen via de QR code. Zo’n ontspannen geluksmoment gunt u toch iedereen?

Koop een treinkaartje voor een ander

Wilt u ook bijdragen? Dat kan! Via https:/ stiltecoupe.quiet.nl/ koop je een kaartje (of meerdere) à 25 euro voor iemand die leeft in armoede.

Over Quiet Den Bosch

In armoede leven gebeurt in Nederland vaak stilletjes. Naar schatting gaat het om ruim 9.400 huishoudens in Den Bosch. Om volwaardig mee te doen in de maatschappij heb je geld nodig. Voor mensen die dat structureel tekortkomen ligt een sociaal isolement op de loer. Met alle gevolgen van dien: als je er niet bij hoort, is het een stuk moeilijker om talenten te ontwikkelen en het zelfvertrouwen op peil te houden. Quiet vindt het belangrijk om zo’n situatie te voorkomen of te doorbreken.

Zonder sponsoren geen ‘verwennerijen’

Het verzachten van de armoedesituatie doet Quiet Den Bosch samen met sponsoren. “Door van hen een kleine inspanning, tijdsoffer, dienst of product te vragengeven we mensen in een armoedesituatie het signaal dat ze gezien worden, dat er begrip is voor hun problemen,” aldus Tessa van Berkel, projectleider van Quiet Den Bosch. Er wordt een gevarieerd scala aan diensten, producten en ‘verwennerijen’ via het digitale platform aangeboden en op een eerlijke manier verloot. Van sloep varen in Bossche wateren tot kaartjes voor een Boulevard voorstelling, van een dagje Beekse Bergen tot een kinderfeestje. Alle sponsoren samen geven Quiet-members geluksmomenten en verzachten daarmee de armoedesituatie. Inmiddels dragen bijna 300 sponsoren regelmatig een steentje bij.

Meer weten? Kijk op https://quiet.nl/den-bosch/.