Bijna 1 op de 10 kinderen leeft in armoede

Het aantal kinderen dat in Nederland in armoede leeft is ruim 7 procent van alle kinderen in Nederland. Dit jaar stijgt dat naar ruim 9 procent en voor 2023 verwacht het planbureau een nog verdere stijging. Daar schrik je toch van? Als je om je heen kijkt hoe druk het is in de winkels, op straat en op de terrassen verwacht je dit soort cijfers niet. Het gonst van de mediaberichten en initiatieven om er iets aan te doen; The Foundation for Kids is één van die initiatieven.

Met meer dan 700 actieve leden biedt The Foundation for Kids een solide basis voor het zelf maken van kleding voor kinderen in armoede. Bettie Nijveld, oprichtster en coordinator van The Foundation For Kids: “De kinderen hebben vaak al jaren geen nieuw kleding gedragen. Waardoor ze geïsoleerd van andere leeftijdsgenootjes zijn. Wij kunnen niet alle leed uit de wereld helpen. Maar iets praktisch doen om zo de wereld een klein beetje mooier te maken, voelt goed.”

The Foundation for Kids heeft als doel om deze kinderen in Nederland en België blij te maken door voor hen kleding te naaien. Kinderen in deze leeftijdsgroep krijgen zelden of nooit nieuwe kleding. Al helemaal niet gemaakt naar hun eigen wensen. De vrijwilligers van The Foundation for Kids die de kleding naaien, zijn daarvoor van groot belang.

Met onder andere samenwerkingen met de Voedselbank, Quiet, Vluchtelingenwerk, Farent, Gastouderopvang t Hoefje, Stichting Help Elkaar en De Roze Hulp maakt The Foundation for Kids zich sterk tegen de groeiende armoede.

Helpt u mee de ouders én de kinderen te voorzien van een nieuw outfit? Doneer dan nu!